O nama


 

Tijekom posljednjih 20 godina američka tvrtka Segway stvorila je mnoge vrhunske inovativne proizvode koji su doslovno promijenili svijet. Segway posjeduje više od tisuću ključnih patenata u dizajnu vozila, zdravstvu, tehnologijama samobalansiranja, elektronički upravljanim pogonima, autonomnoj kontroli i IOT / IOV tehnologijama. Segway surađuje i isporučuje tehnologije vodećim svjetskim tvrtkama kao što su Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon i druge. 2018. godine osnovano je zasebno odjeljenje Segway Technology Co., Ltd. za istraživanje, razvoj, proizvodnju i prodaju terenskih vozila - ATV, SSV i UTV. Ogroman tehnološki potencijal, uključujući glavni centar za off-road razvoj u SAD-u, čini visokokvalitetnu osnovu nove linije vrhunskih Segway-ovih inovativnih terenskih strojeva.

Povijest Segway

1999

Američki poduzetnik, izumitelj i nositelj mnogih počasnih akademskih diploma Dean Kamen osniva Segway Inc. u SAD-u.

1999

2001

Tvrtka Segway Inc. gradi svoju europsku tvornicu i sjedište u Bedfordu u Velikoj Britaniji.

2001

2002

Počinje prodaja prvog osobnog transportera Segway PT u internetskoj trgovini Amazon. Segway PT proglašen je "Najboljim novim znanstvenim izumom godine" od strane časopisa Popular Science.

2002

2003

Segway potpisuje prestižni ugovor s DARPA-om - agencijom američkog Ministarstva obrane za napredne istraživačke projekte koja ulaže u nove tehnologije važne za američku nacionalnu sigurnost.

2003

2004

Predstavio koncept Segway na četiri kotača. Opremljen žiroskopom i senzorom nagiba, vodeći američki časopis Time Segway Centaur proglasio je jednim od "Najboljih izuma 2004. godine".

2004

2005

Lansirani su terenski modeli Segway XT i Golf Transporter. Zahvaljujući širokim gumama, ovi se Segwayi mogu lako kretati i po solidnim cestama i po terenu.

2005

2006

Druga generacija Segway PT modela donosi InfoKey bežično upravljanje i revolucionarnu LeanSteer tehnologiju (okretanje upravljača u stranu).

2006

2008

Tijekom ljetnih olimpijskih igara 2008. u Pekingu korišteno je više od 100 PT Segwaya. Glavni argumenti za njihovu upotrebu su nula emisija i visoko poštivanje okoliša.

2008

2009

Na tržište dolaze novi Patroller modeli za policiju i policiju. Patroli su od tada služili u sigurnosnim snagama Sjedinjenih Država, Australije, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Saudijske Arabije i mnogih drugih zemalja.

2009

2011

Tvrtka Segway Inc. proširuje svoj poslovni model i formira "Program Segway Experience Center", koji nudi turističke izlete u suradnji sa Segway Inc. Sada postaje i ovlaštena turistička agencija.

2011

2012

Segway predstavlja ARTI, najnoviji prototip potpuno robotske mobilne platforme RMP (Robotics Mobility Platform).

2012

2014

Segway započinje proizvodnju transportera Patroller SE-3 za kotače za sigurnosne snage, koji se ističe kvalitetom, pouzdanošću i inovativnom tehnologijom protiv kotrljanja. Iste godine Segway je predstavio i nadograđene modele i2 SE i x2 SE.

2014

2015

Segway i Ninebot strateški su spojeni. Novoosnovana tvrtka usredotočena je na razvoj, proizvodnju i prodaju prijevoza putnika na kratkim udaljenostima. Prvi zajednički proizvod je revolucionarni MiniPRO osobni transporter koji omogućuje intuitivno upravljanje bez ručnog upravljanja. Tržišna kapitalizacija nove tvrtke iznosi preko 60 milijardi USD, što je više od svih ATV-ova zajedno.

2015

2018

Segway ide offroad. Segway-Ninebot osniva zasebnu tvrtku Segway Technology Co., Ltd., u SAD-u. za razvoj, proizvodnju i prodaju terenskih vozila, ATV-a, SSV-a i UTV-a i drugih proizvoda.

2018

2019

Američki terenski strojevi Segway prvi su put predstavljeni javnosti. Na izložbi EICMA u Milanu posebnu pozornost privlače novi modeli s klasičnim i potpuno revolucionarnim hibridnim pogonima.

2019

2020

Segway ulazi na terenska tržišta u Hrvatskoj.

2020